5 elemente importante ale bocancilor de protectie

Lucrezi in constructii? Atunci stii ca turnarea asfaltului este o activitate extrem de dura si solicitanta pentru intreg organismul, dar mai ales pentru picioarele tale, cand intra in contact cu suprafete extrem de incinse si dure. In aceste situatii, folosirea unei perechi de incaltaminte de protectie de calitate poate usura semnificativ lucrul.

Astfel, este important sa iti alegi bocanci de protectie speciali pentru asfalt. Cum poti decide insa daca o pereche de incaltaminte este buna sau nu pentru aceasta activitate?

Iata cateva sfaturi pe care sa le iei in considerare inainte de alegerea acestora:

  • Bombeu de protectie – Orice pereche de bocanci de protectie folositi in constructia drumurilor trebuie sa respecte EN ISO 20345:2011 si sa reziste la soc 200 Joule si compresiune. In plus, bombeul din compozit Top Return ofera si un transfer termic mult mai mic decat in cazul bombeului metalic.
  • O talpa cat mai plata – trasatura definitorie a bocancilor pentru asfalt. Mai intai, o talpa plata, fara tipar (sau cu unul superficial), este cea mai potrivita, intrucat se evita incarcarea cu pietricele, asfalt sau gudron. Se elimina astfel, pe langa ingreunarea talpilor, si riscul de a calca stramb. Al doilea beneficiu este acela ca, fara un toc la 90 de grade, nu exista impact sau amprenta asupra asfaltului proaspat si fin. Atat Cofra cat si Sir Safety, produc bocanci de protectie pentru asfalt cu talpa complet plata.
  • Talpa rezistenta la temperaturi inalte – Atat exteriorul cat si interiorul talpii trebuie sa fie alcatuite din materiale termo-rezistente si cu caracteristici de minimizare a transferului termic, din mediu spre picior. Spre exemplu, poliuretanul si cauciucul nitrilic, gasite in talpa bocancilor Asphalt S2 si Durazis S2, sunt pretestate sa reziste la +300 ºC (contact maxim 1 minut)
  • Limba complet atasata – Limba atasata in intregime este importanta intrucat previne ca pietrele, gudronul sau uleiul incins sa treaca prin zona sireturilor. Patrunderea asfaltului incins, in interiorul bocancului, poate provoca rani serioase. De asemenea, o limba complet atasata va pastra piciorul uscat in cazul scurgerii apei de ploaie dinspre pantaloni sau a pasirii intr-o baltoaca. Ce inseamna limbat complet atasata? Atasarea limbii de ambele parti ale bocancului, prin coaserea acesteia pana in partea superioara de insiretare
  • Marimea potrivita – Un bocanc de protectie nepotrivit ca marime poate cauze probleme de siguranta, sanatate sau disconfort, stiind cu totii ce inseamna o pereche de incaltaminte prea mare sau prea mica. Daca peste o marime prea mica nu poti trece, cu toata stradania, nici marimea prea mare nu trebuie ignorata. Alunecare labei piciorului in interior poate provoca vezicule pe degetele de la picioare , sau chiar în partea de jos a piciorului

Leave a Reply