Avantajele folosirii spumei de pistol

posted in: Izolare si etansare | 0

Un avantaj al folosirii spumei de pistol il reprezinta acuratetea si libertatea dozajului – o cantitate exacta poate fi eliberata, apoi inchisa valva. Alternativa spumei de pistol, spuma aplicabila cu pai, nu permite o oprire fixa, iar spuma din pai va curge.

Pistol aplicare spuma Penosil Foam Gun S1

Pentru folosirea spumei de pistol este necesară consultarea instrucțiunilor: întrucât recipientul se afla sub presiune, este necesară folosirea mănușilor, ochelarilor si hainelor de protecție. Spuma este foarte adezivă și se intăreste rapid. In situația contactului cu pielea sau ochii, evită folosirea apei întrucât spuma se va intari si mai rapid. Foloseste, in schimb, Penosil Premium Cleaning Wipes – servețele special create pentru curățarea spumei. 

Pentru aplicare, rasuceste pistolul pe tubul de spumă si agită-l bine. Intoarce tubul cu gura in jos si incepe aplicarea. Pentru a obtine rezultate optime, ajustează cantitatea de spumă din butonul dedicat al pistolului aplicator. Ai grijă la cantitatea de spumă aplicată, intrucat o cantitate mare folosita, poate duce la supraexpandare. Umple imbinarea incet, similar procedurii de sudare. Pentru imbinări mai largi, poti aplica spuma in zigzag.

Dupa fiecare aplicare, tubul trebuie agitat pentru imbunătățirea spumării (prin amestecarea substantele componente) – asigurand astfel folosirea optimă a intregului continut. In situația aplicării accidentale, suprafața trebuie curățată imediat cu sprayul Penosil Premium Cleaner sau servețele speciale Penosil Premium Cleaning Wipes

Daca tubul nu a fost golit in intregime si doresti refolosirea ulterioară, acesta se poate depozita in poziție verticală la temperatura camerei (tuburile goale nu pot fi refolosite). La temperaturi de peste 30°C sau sub 5°C, calitatea spumei va scădea si aplicațiile ulterioare vor avea un randament mai scăzut. Daca tubul este prea rece, poate fi incălzit in apă caldă pentru câteva ore (pana in 30°C). Atentie! La temperaturi de peste 50°C, tubul poate exploda.

Daca tubul s-a golit, folosește Penosil Premium Cleaner pentru curățare, atasandu-l pistolului si aplicându-l ca și spuma. In acest fel, măresti durata de viață a pistolului.

Aplicatii: Spuma de pistol este cea mai convenabilă metodă de instalare a usilor si ferestrelor, izolare si fixare a țevilor, umplere a găurilor și spatiilor, izolare a rosturilor, izolare termică și fonică. 

 

Leave a Reply