Biroad 3 în 1 – Mai Mult Decât o Simplă Jachetă de Vizibilitate Înaltă

posted in: Protectie in lucru | 0

Este iarnă, încă, și probabil cauți o jachetă de lucru nouă care să te protejeze de capriciile naturii și să îți ofere vizibilitatea necesară, însă dintre atâtea modele te întrebi pe care să o alegi. Și eu aveam aceeași dilemă, așa că am decis să mă las pe mâna celor care au mai multă experiență în domeniu: cehii. Nu, nu mi-am luat o Skoda, deși o Superb 2.0 TDI mi-ar prii. Am mers pe o jachetă de vizibilitate înaltă Cerva – producător ceh de echipamente de protecție, foarte popular în Europa.

Jacheta de inalta vizibilitate BiroadJacheta Biroad 3 în 1 este exemplul perfect de jacheta de vizibilitate înaltă care a fost conceput cu noi, cei care ne petrecem o bună parte a anului pe teren, în gând. Cum în Cehia se înregistrează temperaturi medii anuale ceva mai mici decât la noi, jacheta este confecționată în așa fel încât să facă față celor mai geroase ierni pe care le-am putea întâlni în România. Materialul exterior este dublu strat. Pe de-o parte (interior) are o membrana din PU menită să țină stropii de ploaie departe de hainele de corp și să permită pielii să respire, iar pe de alta parte (exterior) un poliester 300D Oxford, rezistent la abraziune, și cusături lipite. Toate aceste detalii sunt convins că vor asigura produsului o durată de viață îndelungată, mă aștept să scot cel puțin 3 ani din ea având în vedere că port una dintre cele trei piese toamna, iarna și primăvara.

Așa cum sugerează și titlul, Cerva a mers din cale afară pentru a proiecta un produs pe care nu îl voi folosi doar în condiții cu temperaturi negative, ci și in sezoanele care preced și succed iarna. Design-ul 3 în 1 oferă flexibilitatea transformării jachetei într-una primăvăratică sau vestă, trăgând pur și simplu de un fermoar.

Jacheta interioara este confecționată, de asemenea, din poliester 300D Oxford și PU. Are aceleași proprietăți de rezistență la abraziune și tăiere, iar membrana PU asigură confort termic în fața vântului și ploii. Poliesterul rezistent, nu doar favorizează durata de viață a produsului, dar reduce și șansele vătămării corporale minimizând posiblitatea ca obiectele ascuțite să străpungă materialul, ajungând astfel la piele. Acum nu m-aș baza strict pe asta, nu este vestă antigloț, dar oferă un nivel de protecție mai ridicat decât o jachetă obișnuită din bumbac sau tercot.

Amândouă jachetele beneficiază de benzi reflectorizante 3M Scotchlite, asigurând o vizibilitate sporită, în conformitate cu ISO și ANSI. Chiar dacă mulți producători susțin că materialul reflectorizant folosit de ei este în conformitate cu stantardele anterior menționate, multe dintre jachetele acestora, într-un test, nu s-ar ridica la nivelul impus. 3M este garantul calității jachetei de vizibilitate înaltă Biroad, Scotchlite fiind materialul folosit de către cei mai exigenți consumatori, lucru care îmi confirmă încă o dată faptul ca am făcut o alegere isteață.

Foarte important, toate cele trei piese beneficiază de multiple buzunare mai mici sau mai mari, după nevoie. Gluga poate fi ascunsă în manșonul de la gât, iar manșetele mânecilor sunt prevăzute cu elastic pentru a nu permite intrarea vântului sau a zăpezii. Ultimul aspect ce mi s-a părut interesant sunt detaliile de culoare închisă prezente la capetele mânecilor și la baza jachetei, adica în locurile unde uzura este mai mare și apar urme de murdărie.

Recomand Biroad 3 în 1. Este mai scumpă, ce-i drept, dar asigură confort constant indiferent de temperatură și indiferent de numărul de straturi purtate, iar în privința vizibilității, benzile 3M Schotchlite nu au egal.

 

Leave a Reply