Lucrezi in sudura? Ai nevoie de o pereche speciala de bocanci

Daca lucrezi in sudura, stii ca nu este de glumit cu riscurile arderii, asa ca protectia la locul de munca este obligatorie. Atat imbracamintea, cat si incaltamintea sunt foarte importante in activitatea ta zilnica. Incaltamintea de protectie pentru sudori poate fi diferita fata de restul pantofilor de protectie.

Sa ne imaginam urmatorul scenariu: noul tau coleg, proaspat calificat ca sudor, se apuca de lucru.Cum arata echipamentul lui de protectie? Este format din masca de protectie, manusi de sudura, sort din piele. Cum ramane insa cu restul echipamentului? Pentru ca nu doreste sa arda noua salopeta de lucru si alte piese din echipamentul de protectie, poarta haine normale si adidasi de strada il loc de bocanci de protectie pentru sudori.

De ce nu este recomandat sa poarte adidasi de strada? Au talpa din poliuretan, si poti aluneca pe pardoseala din atelier, nu sunt rezistenti termic, motiv pentru care talpa se desprinde des de la mersul pe table incinse.

In mai putin de o luna colegul tau incepe sa se plange de dureri de cap, fara sa stie, probabil, ca orice material sintetic, in contact cu stropii de sudura, degaja gaze toxice. Spre exemplu, adidasii lui sintetici, pe jumatate topiti de stropi, pot fi cauza durerilor de cap.Durerea de cap ii trece, insa continua sa se expuna la riscuri, alunecand prin atelier, iar talpa adidasilor se mai dezlipeste ocazional. Unul dintre colegi ii recomanda sa poarte o pereche de bocanci pentru protectie, insa sfatul nu este luat in considerare.

Intr-una din zile, fara sa realizeze, stropii de sudura ii aprind unul din sireturi. Flacara formata ii prajeste putin glezna dreapta, de spaima se smuceste, loveste una din tevi, care, in cadere, ii pica peste degetele piciorului stang.Noroc cu un coleg ager, ce ii sare in ajutor, stinge mini torta plantara si ii elibereaza degetele inegrite din adidasul strivit.

Diagnostic sau a fost urmatorul: arsura de gradul 1 si 3 degete tumefiate serios. Si totusi,nu este vorba numai despre arsuri, unghii cazute, I.T.M. si alte patanii, precum cea de mai sus; ci despre profesionalism si respectul meseriei prestate. Despre protectie, confort si eficienta.

Pentru ca o pereche de bocanci de protectie, special construiti pentru sudura, exact asta ofera: protectie impotriva accidentelor, confort in purtare si eficienta in lucru. Pielea naturala de bovina, hidrofobizata, nu degaja gaze toxice sub picaturile de sudura si protejeaza impotriva umiditatii. Bombeul si lamela de protectie evita unghiile negre si cuiele infipte in calcai.Talpa aderenta din poliuretan te mentine in pozitie verticala pe suprafete alunecoase; iar rezistenta la temperaturi inalte, a cauciului nitrilic special, nu te transforma in pantofar de ocazie.

Nu in ultimul rand, carambul inalt si protectia din piele deasupra sireturilor, elimina situatiile in care, cateva scantei bine directionate, pot sa-ti aprinda opincile, mai ceva ca o sarba olteneasca.

Si uite cum, o pereche de bocanci pentru sudori special construiti, poate fi la fel de importanta precum masca, sortul sau manusile de sudura!

 

 

Leave a Reply