Pregateste-te pentru zilele caniculare din timp!

Se aprope anotimpul calduros! Si pentru ca stim ce inseamna lucrul in zilele caniculare, iti recomandam sa citesti aceste sfaturi practice inainte ca temperaturile mari sa te topeasca.

In timpul sezonului de vara, mai este o componenta a siguranței care nu face parte din echipamentul de protecție. Fiindca temperatura pe santiere în toiul verii poate atinge si 40°C, este important pentru tine si echipa ta sa va hidratati: iti recomandam sa bei apa, nu bauturi dulci carbonatate ce au un continut ridicat de zahar.  Plusul de energie se va epuiza rapid, iar ca reactie la glucoza, organismul tau va incepe să producă serotonina și melatolina. Astfel te vei confrunta inevitabil cu senzaţia de moleseala, fara sa mai vorbim despre faptul ca excesul de zahar poate duce la hipertensiune.

Daca te-ai gandit ca ar fi util sa consumi bauturi sportive ce contin electroliti (saruri minerale pe care organismul pe elimina in timpul activitatilor fizice intense), trebuie sa stii ca acestea ajuta sportivii si persoanele active sa isi pastreze un nivel de hidrateare optim si pot fi o alternativa pentru hidratare. Insa activitatea din constructii, chiar daca este mai lunga, este mai puțin solicitanta decat efortul pe care il depunde un maratonist pe parcursul unui antrenament. Pentru a mentine organismul într-un ritm optim de functionare, bea apa si ia pauze dese.

O alta metoda isteata pentru a elimina mai eficient electrolitii pe parcursul unei zile caniculare este sa consumi o banana la micul dejun. Alimentele precum bananele, nucile, alunele, morcovii si avocado contin potasiu care iti asigura un echilibru electrolitic al organismului.

A se evita consumul bauturilor alcoolice, care iti ofera un sentiment fals de hidratare si relaxare. Ceea ce face in realitate este sa favorizeze deshidratarea si sa inhibe perspirația.

Care sunt sfatuile noastre? Mananca bine dimineața si nu uita de importanta consumului de fructe! Evita consumul de alcool, bauturi dulci si acidulate, si cel mai important,  consuma în mod regulat apa. Poarta imbracaminte de protectie adecvate activitatii tale si aloca-ti la o perioada de timp cateva minute de pauza.

Leave a Reply