Siguranta, calitate si confort pentru echipamente de protectie

Daca lucrezi in domeniul constructiilor, sau intr-un mediu care iti poate pune in pericol siguranta, trebuie sa stii ca exista multe tipuri de echipamente de protecție pentru toate gusturile. Inainte de inceperea activitatii, iti recomandam sa evaluezi riscurile la care tu si colegii tai sunteți expuși si sa va procurati echipamente de protectie corespunzatoare.

Cu totii stim ca munca fizica este extrem de istovitoare, iar in mare parte din timp inseamna sa lucrezi in picioare. Muschii picioarelor, ai spatelui sau alte parti ale corpului incep sa iti amorțeasca, iar aceasta stare se poate accentua in lipsa unor echipamente corespunzatoare. Daca te confrunti cu dureri ale picioarelor, incaltamintea de protecție prevazuta cu elemente precum absorbitor de soc sau branturi ergonomice, iti poate oferi suport plantar si confort sporit pe intreaga durata a zilei.

Motivul principal pentru nepurtarea echipamentului de protectie este inconfortul si lipsa de mobilitate pe care il ofera un echipament. De aceea, exista materiale alternative care ofera acelasi nivel de protecție, confort sporit si durabilitate ridicata.

Cu toate acestea, multe persoane prefera, spre exemplu, pantofi de protecție confecționati din materiale tradiționale – elemente metalice si piele. Designul si materialele din care sunt confectionate produse au evoluat suficient de mult încât un produs mai robust nu inseamna intotdeauna mai multa protectie.

Stim ca uneori echipamentele de protecție nu sunt deloc aspectuoase sau “finute”. Daca te preocupa aspectul, trebuie sa stii ca marii producatori au luat la cunostinta acest lucru, iar noile colectii de imbracaminte de protectie si incaltaminte au mai multa personalitate. Castigul este reciproc, atat pentru producatori, cat si pentru cei care le poarta.

Tu ce asteptari ai in privinta echipamentului de protectie de la locul de munca?

Leave a Reply