Tipuri de incaltaminte de protectie

Indiferent de tipul de activitate pe care il practici il domeniul constructiilor, este foarte important sa ai o incaltaminte de protectie adecvata. Nu intotdeauna incaltamintea de protectie se refera la bocanci grei, inestetici, plini de rugozități și cu ranforsări metalice. Bocancii de protecție au scopul de a preveni și proteja picioarele în momentul accidentelor și fac parte din suita de echipament individual de protecție.

Exista numeroase tipuri de pantofi de protectie care iti ofera confortul optim si siguranta completa pentru protectia ta zilnica la locul de munca. Spre exemplu, alte tipuri de incaltaminte pot avea o tractiune superioara, suport plantar sau alte beneficii. Pentru a alege  insa incaltamintea potrivita pentru domeniul de activitate este necesara o evaluare a riscurilor la care esti expus: alunecare, înțepare, strivire prin lovire si multe altele.

Daca manipulezi marfuri grele sau lucrezi pe santier, obiectele, precum un palet incarcat, reprezinta un posibil pericol de accidentare. Astfel, bocancii de protecție, te pot preveni de o lovitura, în cazul în care paletul ti-ar cadea pe picior.

Uneori exista riscul de a calca pe obiecte ascuțite ce pot strapunge perechea de pantofi.  O talpa groasa prevazuta cu lamela antiperforație a pantofilor de protecție, confera cea mai bună siguranta. In lucrul pe santier poti intalni adesea cuie, discuri pentru taiere si chiar cioburi de sticla lasate pe jos. Talpa moale a unor pantofi obisnuiti nu ar oferi sucienta protectie in aceste situatii.

Poti fi excus la risc de taiere in lucrul cu masinile pentru debitare. Lucratorii forestieri, spre exemplu, sunt expusi la riscul taierii atunci cand folosesc motoferastraul. Daca lanțul motoferastraului atinge piciorul unui membru al echipei, rezultatul ar putea fi un dezastru pentru intreaga echipa. De aceea, incaltamintea speciala pentru forestieri este confecționata din materiale rezistente la taiere.

Accidentele, precum taierea, lovirea, alunecarea, arsurile –  se pot intampla oriunde, si adesea cu urmari, grave sau superficiale. Mediul de lucru poate fi imbunatatit in aceasta privinta, prin purtarea unui tip adecvat de pantofi de protecție, ce ofera acel plus de aderenta care te poate salva de la o situatie neplacuta.

 

Leave a Reply